06 23 kattints kattints

Immunrendszer támogatás, vitaminok, vitaminnal dúsított készítmények a Natura Gyógyszertárban Budaörsön

HU EN

Immunrendszer támogatás, vitaminok

Immunrendszerünk védelmi vonalként véd meg bennünket a különböző megbetegedésektől, a kórokozók elszaporodásától és a tünetektől. Éppen ezért ez szervezetünk egyik legnagyobb kincse is, amely végső soron gondoskodik egészségünkről – és amelyet védenünk, óvnunk és táplálnunk kell. 

 

Bár a megfelelő, kiegyensúlyozot étkezéssel bevitt jó arányú tápanyagok alapvetően elegendőek lennének immunrendszerünk támogatásához, sajnos napjaink rohanó világában a legtöbben nem tudunk elegendő figyelmet fordítani a változatos, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozásnak! Ilyenkor, és az immunrendszert fokozottan igénybe vevő időszakokban (például ősszel és télen) szükség lehet az immunrendszer támogatására gyógyhatású készítményekkel is, például vitaminokkal. 

 

Budaörsi patinkánkban nagy hangsúlyt fektetünk a betegségek megelőzésére is, így készletünkben széles választákban találsz immunrendszert támogató készítményeket, vitaminokat is! 

 

Az immunrendszert támogató vitaminok

A megfelelő ásványi anyagokkal és vitaminokkal, például A- C- E- és D-vitaminnal hatékonyan segíthetjük szervezetünket, erősíthetjük immunrendszerünket, hogy az megfelelő erővel legyen képes fellépni a bejutó kórokozók ellen, és megelőzhessük vele a megbetegedéseket, tüneteket okozó állapotot. 

 

Az A- C- és E-vitaminra antioxidánsként tekintünk, amelynek pótlása elengedhetetlen, amennyiben azt a megfelelő táplálkozással nem, vagy csak ritkán tudjuk szervezetünkbe juttatni. A fentebb említett antioxidánsok segítik az emésztést és a tüdő megfelelő működését, valamint hozzájárulnak immunrendszerünk védelméhez és erősítéséhez. 

 

A másik elengedhetetlenül fontos vitamin szervezetünk számára a napvitaminnak is nevezett D-vitamin. Ezt elegendő napfény hatására szervezetünk is termeli ugyan, azonban azok számára akik sokat töltenek zárt térben, vagy a téli időszakban fontos lehet annak pótlása, kiegészítése. A megfelelő arányban bevitt D-vitamin alapvető fontosságú a betegségek leküzdésében! 

 

Mikor lehet szükség az immunrendszert támogató készítmények, vitaminok használatára? 

Ahogy azt már a fentiekben említettük, szervezetünk egy csodálatos “szerkezet”, amely alapvetően a megfelelő tápanyagbevitel és környezeti tényezők hatására önmagában is “működik”. De akkor mégis, miért van szükség az immunrendszer támogatására, a vitamint tartalmazó készítmények fogyasztására? Az alábbiakban néhány pontban összeszedtük a leggyakoribb tényezőket, amelyek indokolttá teszik a vitaminok fogyasztását. 

 

Immunrendszer támogatása járványidőszakban

Legyen szó akár a napjainkban aktuális COVID-19 járványról, akár egy szezonális megfázásos- vagy influenza járványról, az ilyen időszakokban célszerű immunrendszerünket egy kicsit “felturbózni”, lendületet adni neki. 

 

Immunrendszer támogatása diéta esetén, vagy nem megfelelő táplálkozás esetén

Korábban már említettük, hogy a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozással segíthetjük immunrendszerünket, azonban ez manapság csak keveseknek adatik meg. Akár csak a rohanós hétköznapok miatt nincs lehetőséged megfelelő arányú vitaminokat és ásványi anyagokat a szervezetedbe juttatni tápanyag formájában, akár valamilyen szigorú diétát követsz, célszerű lehet kiegészíteni a táplálkozást vitaminokkal, immunrendszert támogató készítményekkel. 

 

Immunrendszer támogatása legyengült állapot miatt

Sajnos bizonyos egészségügyi problémák az immunrendszerünk gyengítését idézik elő. Legyen szó akár egy műtét utáni legyengült állapotról, akár egy fertőzésből való kilábalás időszakáról, az immunrendszer támogatása fontos feladatunk, amelyet vitaminokkal, ásványi anyagokkal pótolhatunk. 

 

Immunrendszer támogatása visszatérő betegségek, allergiás reakciók esetén

Ahány ember, annyi immunrendszer… Szervezetünk másként működik, így alapvetően elmondható, hogy nem mindenki immunrendszere olyan erős, mint a szerencsésebbeké. Ha gyakran küzdesz visszatérő betegségekkel, esetleg allergiás reakciókkal, az immunrendszer támogatása sokat segíthet az ezekből való kilábalásban! 

 

Kapcsolat

Kérdése van?
  Jelenleg épp online vagyunk!