06 23 kattints kattints

Fertőtlenítőszerek budaörsi patikánkban

HU EN

Fertőtlenítőszerek

Fertőtlenítőszerek a Natura Gyógyszertár Budaörs kínálatában

A különböző felületeken alkalmazandó fertőtlenítőszerek, kéz- és felületfertőtlenítők fontossága a COVID-19 járvány betörése óta felértékelődött, így napjainkban ezek igen kelendő termékek budaörsi patikánkban is. Készletünket éppen ezért a fertőtlenítőszerekből kibővítettük, hogy a nagyobb keresletet is zökkenőmentesen tudjuk kiszolgálni! Amennyiben bármilyen fertőtlenítőszerre lenne szükséged, nálunk biztosan megtalálod a megfelelőt – legyen szó akár gél állagú, akár spray-s vagy folyékony kézfertőtlenítőről, akár rendkívül hatékony felületfertőtlenítőkről. 

 

Amit a fertőtlenítő szerekről tudni érdemes…

A fertőtlenítő szereket a háztartásban és a mindennapi életben is használjuk. Ezek az erős hatású, a legtöbb esetben magas alkoholtartalommal ellátott fertőtlenítőszerek alkalmasak arra, hogy az élő mikroorganizmusokat, például baktériumokat, gombákat, gyakran vírusokat is elpusztítsák, szaporodásukat megállítsák. A fertőtlenítőszerek az emberi szervezet számára mérgezőek, így azokat csak külsőleg alkalmazzuk! 

 

A fertőtlenítőszerek hatékonysága összetevőjüktől függően változhat, így megkülönböztetünk például baktericid (baktériumok lpusztítására alkalmas) és virucid (vírusölő) fertőtlenítőszereket. A kívánt cél érdekében érdemes a termék címkéjéről vagy kollégáinktól tájékozódni! Amennyiben a koronavírus járvánnyal összefüggésben keresel fertőtlenítőszert, például kézfertőtlenítőt, mindenképp virucid hatással (is) rendelkező terméket javaslunk, hiszen nem minden fertőtlenítő képes elpusztítani ezeket a microorganizmusokat. 

 

A fertőtlenítőszerek alkalmazási területei

A felületfertőtlenítők

Ahogy azt a fentiekben már említettük, fertőtlenítőszereket alkalmazunk mind a háztartásban, mind a hétköznapi életben. A fertőtlenítőszerek leggyakoribb alkalmazási köre a felületfertőtlenítés, amely esetében a nagy hatékonyságú fertőtlenítőszert a megtisztítani kívánt felületre permetezve/kenve tudjuk eltávolítani a nem kívánt organizmusokat arról. A háztartáson belül, de még az autónkban is számos olyan felület van, amely képes nagy mennyiségű baktériumot, vírust átadni az ember számára, ezért fontos, hogy azokat rendszeresen és alaposan fertőtlenítsük. 

Erre a háztartásokban gyakran megtalálható háztartási fertőtlenítők is alkalmasak, de patikánkban nagy hatékonyságú felületfertőtlenítő szereket is tartunk, amelyek fokozott hatóanyagokkal segítik a kórokozók elpusztulását. 

 

Kézfertőtlenítő szerek

A másik, napjainkban rendkívül nagy népszerűségnek örvendő típusa a fertőtlenítőknek a kézfertőtlenítők kategóriája. A kézfertőtlenítők a legtöbb esetben magas alkoholtartalmuknak köszönhetően veszik fel a harcot a kórokozók ellen: kézre kenve/fújva alkalmazzuk őket.

 

Bár a kézfertőtlenítők rendkívül praktikus, és manapság “kötelező” kellékei minden táskának, a megfelelő higiéniai feltételek biztosításához hazaérkezéskor, vagy amikor csak van rá lehetőség, a langyos vizes, alapos szappanos kézmosást sose feledjük el! 

 

Budaörsi patinkánkban széles választékban kínálunk virucid és baktericid kézfertőtlenítő készítményeket is. Ezek megtalálhatóak praktikus kiszerelésekben, gél vagy spray formájában, és nagyobb kiszerelésben is attól függően, hogy hol szeretnéd alkalmazni. 

 

Sebfertőtlenítő szerek

Egy-egy sérülés, vágás, szúrás esetén az első és legfontosabb feladat a sebfertőtlenítés, mellyel komoly betegségeket, gyulladást előzhetünk meg. Éppen ezért minden háztartás egyik legfontosabb kelléke a sebfertőtlenítőszer, amely kiváló hatékonysággal képes elpusztítani a szövetbe jutott kórokozókat!

Kapcsolat

Kérdése van?
  Jelenleg épp online vagyunk!